İstanbul'un Kalbinin Attığı Konum

İstanbul'un Kalbinin Attığı Konum

İstanbul'un Kalbinin Attığı Konum

1 yıl önce

The Külsümz Otelden yürüyerek gidilebilecek yerler, İstanbul’un en çok ziyaret edilen yerleri arasındadır. İstanbul'un kültürel ve tarihi sentezlemesinin oluşturduğu manzara, yerli ve yabancı turist çekmeyi her daim sürdürmektedir. Şehirde sadece turlara katılmak, özel mekânları keşfetmek değil bu süreç içerisinde kalınabilecek kaliteli ortamlar gerekmektedir. Bu ortamlardan bir tanesi tüm misafirlerin büyük bir şölen ile karşılaşacağı The Kulsumz Otel'dir. The Kulsumz Otel, Beyoğlu gibi İstanbul'un en işlek, keyifli, merkezi semtlerinden birinde yer almaktadır. Misafirlerine İstanbul'u keşfetmeden önce rahatlamayı, bulundukları andan keyif almayı sunmaktadır. Özellikle Galata Kulesi'ne yakın oluşu ile pek çok kişinin dikkatini çekmeye başlamıştır. Peki, bu muazzam otelden şehri keşfe çıkıldığında sadece yürünerek gidilebilecek en iyi yerler nerelerdedir?

Galata Kulesi

İsmini bulunduğu semtten alan Galata Kulesi, İstanbul'un en özel mekânlarından bir tanesidir. İstanbul'a gelen herkesin mutlaka görmesi gereken kule 5. yüzyıldan beri tarihe tanıklık etmektedir. Misafirlerini de tarihe şahitlik edebilmeleri için çağırmakta ve bu kuleye The Kulsumz Otelden yürüyerek gidilebilmektedir. Restorasyonlar sayesinde günümüzde varlığını sürdürebilen kule yerli yabancı turistlerin ilgisini çekebilecek muazzam bir görsel şölendir.

The Kulsumz Otelden Yürüyerek Gidilebilecek Yerler: Tomtom Kaptan Camii

1592 senesinde inşaa edilen Tomtom Kaptan Camii, The Kulsumz Otelden yürüyerek gidilebilecek ve görülmesi gereken mekânlardan bir tanesidir. Camii bir denizci olan Tomtom Mehmet Kaptan tarafından inşaa edilmiştir. Uzun yıllardır ayakta olan ve İstanbul'daki pek çok değişime, tarihe tanıklık etmiş olan bir mekândır. The Kulsumz yakınlarında yer almakta, turistlerin ziyaretini bekleyen nadide yapılardandır.

The Kulsumz Otelden Yürüyerek Gidilebilecek Yerler: Ayasofya Müzesi

The Kulsumz Oteli ile arasında yalnızca 40 dakikalık mesafe bulunan müze yürümeyi sevenler için birebir olan yapılardandır. Ayasofya, restore edilmesine rağmen tarihi yanından hiçbir şey kaybetmemiştir. İstanbul denilince akla ilk gelen mekânlardan bir tanesidir. Otele yürüme mesafesinde olan müzeye ulaşım esnasında İstanbul'un sokaklarını, ara caddelerini, esnaflarını da ziyaret etmek hoş bir tat yaratacaktır.

Masumiyet Müzesi

Otel ile aynı caddede yer alan müze, mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden birisidir. Orhan Pamuk'un en ünlü eserlerinden bir tanesi olan Masumiyet Müzesi isimli romanın müzesidir. Kitapta yer alan karakterlerin eşyaları, kıyafetleri, küllük ya da en özel hatıraları sergilenmektedir. Kültürel ve edebi açıdan büyük öneme sahip olan müze, 2014'te Avrupa Yılın Müzesi Ödülü'nü de almıştır.

whatsapp