İstanbul'da Günü Dolu Dolu Yaşamak İçin Tavsiyeler

İstanbul'da Günü Dolu Dolu Yaşamak İçin Tavsiyeler

İstanbul'da Günü Dolu Dolu Yaşamak İçin Tavsiyeler

1 yıl önce

İstanbul’da günü dolu dolu yaşamak için çok fazla alternatifiniz vardır. Şüphe yok ki İstanbul, Dünyanın en önemli kentlerinden bir tanesidir. İster şehrin dışından ister yurt dışından gelen bir turist olsun, kente hayran kalmaması elde değildir. Elbette her şehrin kendine has geçmişi, yapısı, mimarisi bulunsa da İstanbul ayrı bir yere sahiptir. Kültürler beşiği, dopdolu bir tarihin göbeği, inanılmaz ayrıntılar ve hikâyelerle dolu masallar şehridir. İstanbul'da günün her anı eğlenceli, dolu dolu geçecektir. Kente ilk defa gelen biri olsa da, kentte yaşayan fakat henüz keşfetme imkânı olmamış birisi olsa da şehri gereğince yaşamak şarttır.

Yürümek

İstanbul'un her saniyesi, her kaldırım taşı ile tek tek yaşanması gereken bir şehirdir. Bu kentte turistseniz, keşfetmeye çıktıysanız yürümeniz şarttır. Ara sokaklarını, tarihi caddelerini, ayrılıkların, aşkların, çatışmaların yaşandığı semtlerini gözlemlemek gerekmektedir. İstanbul yürünerek keşfedilen bir şehirdir. Galerileri, şık mağazaları, esnaf lokantaları, sahilleri, denizlere çıkan bayırları yürünerek keşfedilebilir. Binlerce yıldır farklı kültürlerin gelip geçtiği, miras bıraktığı hatıraların, farklı mimarilerin, insanlardaki dokunuşların yürünerek hissedilmesi gerekmektedir. Bu nedenle İstanbul'a dışarıdan geliyorsanız fazladan birkaç günü yürümek için ayırmak gerekebilir.

Vapurla Karşıya Geçmek

Hangi yakada olursanız olun karşıya vapurla geçmeyi ihmal etmemek gerekmektedir. İstanbul'da dolu dolu geçirilecek bir günün içerisinde mutlaka vapurla karşıya geçmek, martılara simit atmak, denizin havasını denizin üzerinden çekebilmek, vapurda çay simitle sohbet edebilmek, tarihi yapılara denizin üzerinden göz atmak muhakkak ki fark yaratacaktır.

İstanbul'da Günü Dolu Dolu Yaşamak: Tarihi Mekânlar

İstanbul 8 bin yıllık geçmişiyle tarihte iz bırakan pek çok ana ve elbette tarihi mekânlara ev sahipliği yapmıştır. Galata Kulesi, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Dolmabahçe, Rumeli Hisarı ve daha nice mekân misafirlerini ağırlamaktadır. İmparatorluklar, padişahlıklar, farklı etnik kökenler, kültürler tarafından çeşitli amaçlarla inşaa edilmiş, kullanılmış bu alanlar şimdi birer tarihi mirastır. İstanbul'un dolu dolu yaşanabilmesi için böylesi güzel yapıların da ziyareti gerekmektedir.

İstanbul'da Günü Dolu Dolu Yaşamak: Yemek ve Eğlence

İstanbul hem geçmişi yansıtan, hem günümüzü yaşatan, hem de geleceğe kapı açan yemek ve eğlence mekânları ile doludur. Her anını yaşamak isteyenler en modern restoranlardan geçmişin izlerini taşıyan restoranlara kadar yemek kültürünü tadabilir. Uyumayan bir şehirde, her an eğlenmek, her an farklı bir lezzetle mutlu olmak mümkündür.

whatsapp