İstanbul'un Alışveriş İçin En İdeal 5 Semti

İstanbul'un Alışveriş İçin En İdeal 5 Semti

İstanbul'un Alışveriş İçin En İdeal 5 Semti

1 yıl önce

İstanbul'un alışveriş semtleri, alışveriş tutkunları için çok sayıda alternatif sunmaktadır. İstanbul dünyanın en önde gelen kentlerinden bir tanesidir. Tarihi ve turistik birbirinden özel eser ve yapıya sahiptir. İstanbul kendine has yapısı, geçmişi ile dünyanın her yerinden turist çekmektedir. Yemekleri, gezileri, etkinlikleri dışında bir de alışveriş için en çok tercih edilen kentlerin başında gelmektedir. İstanbul'un her noktasından, semtinden, sokağından alınacak güzellikte eşyalar, ürünler bulmak mümkündür. Her bütçeye, moda tarzına, kültüre uyan alışveriş ögesi yer almaktadır.

Nişantaşı

Nişantaşı İstanbul'un en özel semtlerinden biridir. Alışverişin keyfe dönüştüğü caddelere, sokaklara sahiptir. Büyük alışveriş merkezleri, özel tasarıma sahip ürünleriyle şık mağazaları, avangart sayılabilen kıyafet ve mobilyaların bulunduğu nadir dükkânlar yer almaktadır. Valikonağı Caddesi, Rumeli Caddesi ve Abdi İpekçi Caddesi mutlaka ziyaret edilmelidir.

İstanbul’un Alışveriş Semtleri: Bakırköy

İstanbul'un alışveriş için tercih edilebilecek semtlerinden bir tanesi Bakırköy'dür. Alışveriş merkezleri, özel butik dükkânları, farklı tasarımların yer aldığı mağazaları, sosyete pazarları yer almaktadır. Her bütçeye uygun, her zevke göre mutlaka bir ürün barındıran alışveriş noktaları bulunmaktadır. Yeraltı çarşısı, yürüyüş yolu, Ebuzziya Caddesi gibi birbirinden farklı özelliklere sahip alışveriş alanlarıyla ilgi çekici bir semttir.

Kadıköy

İstanbul denilince akla gelen semtlerden biri de Kadıköy'dür. Mutlaka ziyaret edilen semt alışveriş için de olmazsa olmaz noktalardandır. Kadıköy semti her bütçeye uygun kelimelerinin hayat bulduğu merkezi bir yerdir. Bağdat Caddesi pek çok kişi tarafından bilinmekte ve kabul görmüş bir yerdir. Ayrıca, Sentetik Sezar ve Bahariye Caddesi de mutlaka ziyaret edilmesi ve alışveriş yapılması gereken noktalardan birkaçıdır.

Kuzguncuk

İstanbul'un her sokağında, noktasında alışveriş mümkündür. Modaya uyanı, keyfi olanı, lüksü ya da bütçeye uygun olanı bulunabilir. Geleceği yakalamak ya da geçmişin izlerini taşıyan ürünleri almak isteyen kişiler için bir şey mutlaka vardır. Bu noktalardan biri de Kuzguncuk'tur. Burası daha çok el yapımı ürünler, tasarım kıyafetler, geçmişle bir araya gelmek isteyen kişiler için alışveriş noktaları bulundurmaktadır.

İstanbul’un Alışveriş Semtleri: Taksim

İstanbul'un kuşkusuz en çok ziyaret edilen, alışverişin yapıldığı semtlerinden biri Taksim'dir. Alışveriş merkezleri, eski pasajları, butikleri ile birbirinden özel ürünler misafirlerini karşılamaktadır. Tarihi yapıları, sokakları, mağazalarıyla Taksim hem alışveriş için her bütçeye ve zevke uygun, hem de İstanbul'u keşif için en ideal merkezlerdendir.

whatsapp